čtvrtek 28. ledna 2016

Kapustičky s parmazánem


Přijde mi, že s růžičkovou kapustou se to má jako s olivami. Nechutnají vám, nechutnají vám, nechutnají vám... a pak najednou, z ničeho nic, přijde ten den, kdy si řeknete: "Panenko skákavá, proč já jsem tak dlouho odmítal jíst takovou delikatesu?"
Jestliže už jste se dostali do stadia, kdy kapustičky jíte nikoliv za trest, ale za odměnu, pak zkuste tento rychlý recept podle klasické italské kuchařky The Silver Spoon. Kromě kapustiček a hrsti parmazánu nepotřebujete vlastně vůbec nic.

Ingredience:
kapustičky (množství podle chuti)
plátek másla
nastrouhaný parmazán
sůl a pepř
špetka muškátového oříšku (nemusí být)

Postup:
Kapustičky omyjte, zbavte ovadlých lístků, zespoda nakrojte do kříže a vařte v osolené vodě cca 15 minut.
V pánvi rozehřejte máslo, když začne zlátnout, přidejte uvařené kapustičky, okořeňte a na mírném ohni pár minut prohřejte, aby se všechny chutě spojily.
Poté přendejte do misky a posypte parmazánem.

2 komentáře:

  1. Hmmm, miluju kapustičky!!! I syrové!! Jsou vynikající :-) Ale přesně jak píšeš - člověk se k nim musí projíst, v dětství jsem je mamce plivala zpět do talíře :D :D

    A ten muškát tam být musí!! Bez něj by to nebylo ono, má dokonalou vůni =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já jsem sice dospěla ke kapustičkám, ale k muškátovému ořechu nikoliv, tudíž pro mě klidně bez něj :)

      Vymazat