úterý 10. března 2015

Těstoviny s hráškovým pestem


Tak krásné jarní počasí, jaké bylo teď o víkendu, si vysloveně říkalo o nějaké lehké jarní jídlo. A protože už se delší dobu chystám napsat vám recenzi na kuchařku Snídaně u Florentýny, sáhla jsem opět po receptu z ní. Hráškové pesto připravíte opravdu rychle, stačí vlastnit tyčový mixér. Takže je to výborný pokrm na chvíle, kdy chcete něco neotřelého, ale zároveň rychlého, abyste nemuseli trávit hodiny v kuchyni, a tak měli čas na dopolední i odpolední vycházku. Navíc musím podotknout, že pesto je snad ještě lepší druhý den.

Ingredience pro 2:
250g krátkých těstovin
půlka citronu, nejlépe bio
200g vyloupaného hrášku
50g nadrobno nasekaných mandlí
2 lžíce olivového oleje
sůl
sýr (např. cheddar) na posypání

Postup:
Těstoviny uvařím podle návodu. Na poslední minutu k nim do vody přisypu necelou polovinu hrášku.
Ke zbylému hrášku přidám nastrouhanou citronovou kůru a asi 2 lžičky citronové šťávy a rozmixuju tyčovým mixérem. Za chodu mixéru přidám i olej. Když to má konzistenci pesta, přestanu mixovat, přisypu mandle a podle chuti osolím.
Hotové těstoviny s hráškem smíchám s pestem a posypu nastrouhaným sýrem. Mohu podávat.


A až zas bude o víkendu takhle jarně krásně, můžete si udělat výlet třeba do Kutné Hory - nádherného středověkého města, projít se po královské cestě podél Vrchlice, zajít do galerie GASK  a až vás budou bolet z toho všeho nohy, sednout si třeba do kavárny na Kozím plácku, odkud je krásný výhled na Chrám sv. Barbory.


Žádné komentáře:

Okomentovat