úterý 11. února 2020

Červená čočka s pečenou dýní "co dům dal"



Občas se nám stane, že dýně na dýňovou polévku má takové rozměry, že polévky by z ní bylo asi na týden. A protože jíst pořád to samé je otrava, obvykle jí jde část do polévky a část si počká na jiný osud. Máslová dýně v kombu s červenou čočkou, rajčatovou omáčkou a pár dalšími věcmi je velmi jedlá, přinese k vám domů lehký závan Indie a krom jiného je to skvělé jídlo na druhý den do krabičky. Za 15 minut hotovo.

Ingredience pro 2 velmi hladové:
půlka upečené máslové dýně, nakrájená na plátky
250 ml rajčatové omáčky na těstoviny (pokud nemáte, tak poslouží passata a osmahnutý česnek s cibulí)
červená čočka (hrnek o velikosti 200 ml)
1 konzerva tuňáku
pár lžic kukuřice z konzervy
špetka čili
půl lžičky drceného římského kmínu
koření "dobrá nálada" od Sonnentoru (nebo podobná směs, např. italské koření)
sůl

Do kastrolu dám vařit červenou čočku dle návodu. Než se uvaří, tak si v pánvi připravím ostatní suroviny. Do pánve naliju rajčatovou omáčku, přivedu k varu, přidám pečenou dýni, tuňáka i s olejem, přidám koření. Do této omáčky přidám uvařenou červenou čočku, osolím, promíchám, na závěr přidám kukuřici. Vše dochutím dle libosti. Na talíři posypu sýrem (kromě parmazánu je super třeba i balkán). Hotovo!

P.S. Chutná lépe než vypadá :)

Žádné komentáře:

Okomentovat