Ty otázky přicházejí každý rok. Jak zpracovat cuketu? Co s cuketou? A i když už člověk za ta léta nasbíral mnoho receptů, inspirace není nikdy dost.
Poučení z letoška je jasné - nebojte se cuketu úplně obyčejně přidat k drůbežímu masu!
Ingredience pro dva:
cca 300 g krůtího prsa
1 středně velká cuketa
olivový olej
máslo
čerstvá petrželka
lžička hladké mouky
sůl, pepř
italské koření
případně bílé víno
Postup:
Maso nakrájím na kostky. Osolím, opepřím, zakápnu olejem, promíchám a chvíli nechám takto marinovat.
Vmezičase oloupu cuketu a nakrájím na kostky. Osolím.
Rozpálím pánev a dám na ni maso. Restuju do zlatohněda. Poté podliju vodou či vínem, přiklopím poklicí a zhruba deset minut dusím. Poté přidám nakrájenou cuketu, přidám bylinky a ještě chvíli nechám na pánvi, dokud cuketa nezměkne. Na závěr přisypu mouku, pořádně promíchám, nechám asi dvě minutky a odstavím z pánve. Vmíchám lžíci másla. A toť vše, přátelé, podávejte ideálně s novými domácími bramborami :)
- Další léty prověřené cuketové recepty jsou tyto:
- Lizebab alias cuketový nákyp
- Pomazánka z cukety
- Cuketová polévka
- Cuketové nudle
- Těstoviny s cuketou a rajčaty
Žádné komentáře:
Okomentovat