Zdokonalila jsem se ve využití zbytků od sushi. Už nevymýšlím zvláštní recept pro každou surovinu, ale využívám suroviny zároveň. A tak vznikl nápad na tento recept - 1 filet lososa a půlka avokáda je ideální jedna porce. Až někdy budete chtít ozvláštnit restovaného lososa, zkuste k němu přidat právě tento dip z avokáda. Nebudete litovat.
Ingredience (na 1 porci)
1 filet z lososa (taková ta kostka viz foto)
půlka zralého avokáda
2 lžíce polotučného tvarohu
šťáva z citronu
sůl, pepř
kousek másla
Postup:
Lososa pokapu citronem, osolím, opepřím a na másle orestuju (asi 2 minuty z každé strany bude stačit).
Avokádu oloupu a v mice rozmačkám. Přidám tvaroh, lehounce osolím a pokapu citronovou šťávou podle chuti. Pořádně promíchám.
Podávám s bramborami nebo bramborovou kaší.
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpovědětVymazat