Pokud vám zbylo nějaké pečivo z předešlých dní a nevíte, co s ním (zejména bagety bývají značně gumové již druhý den), nezoufejte. Po rozpečení s česnekovým máslem vám udělá ještě skvělou službu a vy si dopřejete teplou svačinu nebo večeři.
Ingredience:
1 bageta, rohlík nebo houska
máslo na
namazání
několik
stroužků česneku (podle toho, jak máte rádi - na 1 housku stačí 1 velký stroužek, na bagetu použijte alespoň 2)
Postup:
Předehřeju
troubu na 150°C. Bagetu rozkrojím a z každé vnitřní strany namažu máslem.
Česnek utřu a potřu jím na bagetě namazané máslo. Půlky bagety k sobě opět
přiklopím, dám na plech a peču asi 10 minut. Housku nebo rohlík rozpékam asi jen 5-7 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat