úterý 24. února 2015

Hrášková polévka



Jako v únoru byly všude recepty na jitrnice a na koblihy, v březnových číslech food časopisů se zase, vzhledem k předvelikonočnímu půstu, objevují recepty s hrachem. Pozadu nejsem ani já - jak už víte, tak polévky miluju a považuju je za ideální zimní i předjarní večeři. A platí to i o té hráškové.

Obrázek nic moc, ale bohužel jsem nechala foťák u rodičů, a tak musím fotit zase na starý mobil. 

Ingredience (pro 2):
200 g mraženého hrášku (nebo čerstvého samozřejmě)
1 středně velká brambora
půlka cibule
lžíce másla
2 sběračky silného vývaru
3 lžíce smetany (já jsem v rámci testování Alpro výrobků použila jejich soya smetanu, jde to ale samozřejmě úplně stejně dobře i s klasickou na vaření)
sůl, pepř

Postup:
Do hrnce dám vařit půl litru vody a přidám vývar. Do vody vhodím také oloupanou a pokrájenou bramboru. Než se voda začne vařit, tak na pánvi na másle osmahnu najemno nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, přidám ji k vodě a k vývaru.
Do vroucí vody s vývarem přidám také hrášek a vařím do té doby, než je brambora měkká.
Poté polévku rozmixuju tyčovým mixérem. Podle chuti osolím a opepřím.
Na závěr přidám smetanu a ještě minutu povařím. Podávám s opečeným rohlíkem nebo chlebem.



Žádné komentáře:

Okomentovat