pátek 10. dubna 2015

Těstoviny s brokolicí, hlívou ústřičnou a slaninou


Kombinací hlívy a brokolice dostanete super zdravé jídlo. A protože nic se nemá přehánět, tedy ani s tou zdravou stravou, je potřeba k tomu přidat i něco ne tak úplně dietního. Slanina a trocha smetany na vaření z tohoto pokrmu udělá přijatelnou a vítanou večeři či rychlý oběd pro široké spektrum strávníků, muže nevyjímaje :) Ale ono stejně to v poslední době vypadá, že živočišné tuky byly vzaty na milost a na výživovém pranýři je aktuálně především cukr a ten tohle jídlo doopravdy neobsahuje. Takže směle do toho a pokud byste přeci jen měli mít výčitky, tak slanina i smetana se koneckonců může vynechat. 

Ingredience (pro 2)
300 g krátkých těstovin
200 g brokolice
200 g hlívy ústřičné
100 g slaniny na kostičky
2 stroužky česneku
100 ml smetany na vaření
kmín, sůl
parmazán a petržel na posypání

Postup:
Těstoviny uvařím podle návodu. Na páře (lze to udělat v cedníku nad hrncem, ve kterém se mi zahřívá voda na těstoviny) uvařím brokolici do změknutí. Vedle na pánvi osmahnu společně slaninu a na kousky nakrájenou hlívu. Okmínuju, podle chuti osolím. Když je hlíva měkká, přidám brokolici a zaliju smetanou. Přidám také rozmáčklý česnek. Zahřívám do té doby, než se smetana zredukuje.
Těstoviny smíchám s touto omáčkou, posypu parmazánem a petrželí a mohu podávat. 

Žádné komentáře:

Okomentovat