Jsou chvíle, kdy nemáte na jídlo ani pomyšlení. Tyto chvíle se pak přemění do zoufalé chuti na cokoliv, ale to zas pro změnu kvůli dietě nemůžete. A pak konečně nastane ten moment, kdy se můžete pomaloučku, drobnými kroky navracet k normální stravě. Pošírované kuřecí prso je rozhodně možnost, jak učinit dietě za dost a přitom se dobře najíst. Doplnit ho pak už můžete čímkoliv, co vám vaše dieta dovoluje. Třeba salátem a opečeným toastem, tak jako já. Olivovým olejem a parmazánem či rajčaty, pokud se můžete už víc odvázat.
Ingredience:
kuřecí prso (100 - 150 g na člověka)
pořádná snítka hladkolisté petržele
půlka bio citronu
špetka pepře
salát dle chuti
opečený toast
olivový olej
parmazán dle chuti
Postup:
Do hrnce dám vařit tolik vody, aby to stačilo na zakrytí prsou. Přidám na plátky nakrájený citron, petržel a pepř. Přivedu k varu. Poté ztlumím oheň tak, aby voda byla těsně pod bodem varu.Vhodím omytá kuřecí prsa do vody a "vařím" těsně pod bodem varu 10 minut.
Poté plotýnku vypnu a nechám ještě 15 minut stát.
Pak vodu sliju, kuře nechát trošku vychladnout. Poté prsa natrhám na menší kousky. Podávám se salátem zakápnutým olejem, opečeným toastovým chlebem a posypané parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat