neděle 15. listopadu 2015

Pošírované kuře se salátem


Jsou chvíle, kdy nemáte na jídlo ani pomyšlení. Tyto chvíle se pak přemění do zoufalé chuti na cokoliv, ale to zas pro změnu kvůli dietě nemůžete. A pak konečně nastane ten moment, kdy se můžete pomaloučku, drobnými kroky navracet k normální stravě. Pošírované kuřecí prso je rozhodně možnost, jak učinit dietě za dost a přitom se dobře najíst. Doplnit ho pak už můžete čímkoliv, co vám vaše dieta dovoluje. Třeba salátem a opečeným toastem, tak jako já. Olivovým olejem a parmazánem či rajčaty, pokud se můžete už víc odvázat. 

Ingredience:
kuřecí prso (100 - 150 g na člověka)
pořádná snítka hladkolisté petržele
půlka bio citronu
špetka pepře 
salát dle chuti
opečený toast
olivový olej
parmazán dle chuti

Postup:
Do hrnce dám vařit tolik vody, aby to stačilo na zakrytí prsou. Přidám na plátky nakrájený citron, petržel a pepř. Přivedu k varu. Poté ztlumím oheň tak, aby voda byla těsně pod bodem varu.Vhodím omytá kuřecí prsa do vody a "vařím" těsně pod bodem varu 10 minut. 
Poté plotýnku vypnu a nechám ještě 15 minut stát.
Pak vodu sliju, kuře nechát trošku vychladnout. Poté prsa natrhám na menší kousky. Podávám se salátem zakápnutým olejem, opečeným toastovým chlebem a posypané parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat