Miluju jídlo. A ještě víc miluju teplé jídlo, které je hotové cobydup. Někdy je i třicet minut moc a hledám pokrmy, které jsou připravené ještě rychleji. Ano, existují takové. A tahle hrášková polévka k nim patří.
Recept jsem našla v kuchařce Romana Vaňka Snadno a rychle a mírně jsem si ji poupravila dle obsahu lednice.
Ingredience (na 2 velké porce):
250 g mraženého hrášku
1 středně velká cibule
lžíce řepkového oleje
zarovnaná lžička sušené máty
lžička sušené petržele
5 g cukru krupice (odpovídá to jednomu sáčku cukru, který dostanete v kavárně ke kafi)
špetka pepře
špetka soli
250 ml vroucí vody
100 ml smetany 12%
lžíce drcených ovesných vloček
Postup:
Cibuli nakrájím najemno a v rendlíku ji nechám na oleji zpěnit (nesmí zhnědnout). Pak přidám hrášek, bylinky, promíchám. Přidám cukr a pepř, promíchám, zaliju vroucí vodou a nechám 5 minut vařit. Osolím dle chuti. Přidám smetanu a drcené vločky a nechám asi 15 vteřin projít varem. Stáhnu z ohně a rozmixuji tyčovým mixérem.
Podávám s opečeným rohlíkem.
Recept jsem našla v kuchařce Romana Vaňka Snadno a rychle a mírně jsem si ji poupravila dle obsahu lednice.
Ingredience (na 2 velké porce):
250 g mraženého hrášku
1 středně velká cibule
lžíce řepkového oleje
zarovnaná lžička sušené máty
lžička sušené petržele
5 g cukru krupice (odpovídá to jednomu sáčku cukru, který dostanete v kavárně ke kafi)
špetka pepře
špetka soli
250 ml vroucí vody
100 ml smetany 12%
lžíce drcených ovesných vloček
Postup:
Cibuli nakrájím najemno a v rendlíku ji nechám na oleji zpěnit (nesmí zhnědnout). Pak přidám hrášek, bylinky, promíchám. Přidám cukr a pepř, promíchám, zaliju vroucí vodou a nechám 5 minut vařit. Osolím dle chuti. Přidám smetanu a drcené vločky a nechám asi 15 vteřin projít varem. Stáhnu z ohně a rozmixuji tyčovým mixérem.
Podávám s opečeným rohlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat