Knedlíky s vejcem - to je jídlo, které mi okamžitě evokuje moje dětství. S bratrem jsme to nesnášeli, neklouzalo nám to do krku a brácha si dokonce vymyslel historku o tom, jak se mu po tomhle jídle udělalo špatně a to jen proto, aby ho už nikdy nemusel jíst. Po odchodu na vejšku jsem ale svůj přístup k tomuhle jídlu značně přehodnotila, neboť je to doopravdy ideální způsob, jak spotřebovat nesnědené knedlíky, které si člověk dovezl z nedělního obědu u maminky. Vylepšila jsem ho o notnou dávku čerstvých bylinek, množství rajčat a najednou se z proklínaného jídla stala vyhledávaná rychlovka a oblíbená studentská večeře. A jsem si jistá, že jednou tímhle jídlem budu mučit své děti i já a že oni mu taky časem přijdou na chuť :)
Ingredience:
houskový knedlík od včera
vejce (počet podle počtu plátků knedlíků - asi tak jedno na 3 menší knedlíky)
hrst hladkolisté petrželky (nebo třeba rukoly)
několik rajčat
sůl, pepř
olivový olej
Postup:
Knedlíky nakrájím na kostky. Na pánvi rozpálím olej, vsypu na něj nakrájené knedlíky a přidám rozklepnuté vejce. Osolím, opepřím. Přidám také malé rajčátko. Když je vejce hotové a knedlík teplý, vsypu bylinky. Odstavím a podávám s čerstvými rajčaty nebo jinou zeleninou.
P.S. Tohle je snad už jedno z posledních jídel, na které občas používám i kečup :)
Jojo :-) Nostalgické jídlo. Jen to mám radši s bramborovým knedlíkem :-)
OdpovědětVymazatVidíš, u nás se zase dělá zásadně s houskovým knedlíkem. Asi že bramborové málokdy zbydou :)
Vymazat