Nestává se mi zrovna často, že bych v půlce prosince měla kachnu. Tentokrát mi ji ale dovezla už upečenou tchýně-to-be, a tak jsem musela vymyslet, jak ji elegantně spotřebuju bez toho, abych k ní musela dělat knedlík a zelí. Pokud vám po svátcích, zejména po svatém Štěpánovi, taky zbyde něco kachního masa, věřte mi, že tohle je velmi dobrý způsob, jak jej zužitkovat. V kombinaci s brokolicí a kuskusem je to rychlé a lehké jídlo, které se obzvlášť po chvílích obžerství bude hodit na váš stůl.
zbytky kachního pečeného masa
kuskus
brokolice
olivový olej
sůl
Postup:
Kuskus připravím jako obvykle - zaliju horkou vodou, přiklopím pokličkou a ve chvíli, kdy je nabobtnalý, přidám olivový olej a sůl podle chuti.
Brokolici natrhám na menší růžičky a krátce povařím (stačí jí 3minutový pobyt ve vroucí vodě).
Kachní maso oberu z kostí a natrhám.
Kuskus rozdělím do talířů, přidám brokolici a maso a podávám.
Žádné komentáře:
Okomentovat