úterý 31. října 2017

Tvarohové řezy s rozinkami




Je tvaroh vždy přítomen ve vaší lednici? Máte rádi jednoduché chutě? A chcete něco dobrého ke kafíčku? Odpověděli jste 3x ano? Pak je tenhle recept přesně pro vás! Řezy jsou poměrně rychle připravené, potřebujete jen pár základních surovin a pokud nemáte rádi rozinky, můžete je klidně vyměnit za brusinky nebo jiné sušené ovoce, případně přidat v sezóně maliny, ostružiny... fantazii se meze nekladou. 
Inspiraci jsem čerpala ve starém čísle víkendové přílohy MF Dnes, tuším že autorkou byla Petra Pospěchová. Recept jsem upravila.

Ingredience (na plech o velikosti cca 35x40 cm):
na těsto:
270 g hl. mouky (může se stát, že budete potřebovat trochu víc, závisí to na kvalitě mouky)
140 g másla
2 vejce
70 g cukru krupice
špetka soli

Smícháme suché ingredience, pak přidáme nakrájené máslo, vejce a rychle zpracujeme do téměř nelepivého těsta. Těsto vyválíme na vymazaný a vysypaný plech a dáme na chladné místo.

na tvarohovou část:
750 g tvarohu (nejlepší je namíchat (polo)tučný vaničkový a ten v pozlátku)
100 g zakysané smetany
20 ml rumu
lžička vanilkového extraktu
3 vejce (oddělit bílky od žloutků)
150 g cukru
rozinky podle chuti

Smíchám tvaroh, smetanu, rum, vanilkový extrakt, cukr, žloutky a rozinky tak, aby vznikl víceméně hladký krém. Bílky vyšlehám do tuhého sněhu a opatrně zapracuju k tvarohu. Tímto krémem potřu těsto a peču na 170°C asi 40 minut, dozlatova. Nechám vychladnout a podávám.



Žádné komentáře:

Okomentovat