pátek 17. listopadu 2017

Desetiminutové raw kuličky z datlí, brusinek, mandlí a ovesných vloček


Tak zase jednou objevuji dávno objevené... To, že raw kuličky frčí již nějakou dobu, samozřejmě vím. Jenže - na začátku téhle módy mi kamarádka dala ochutnat její výtvor, který mě, popravdě řečeno, tehdy vůbec neoslovil. A tak jsem hodila všechny tyto výrobky do jednoho pytle a řekla si, že to asi není nic pro mě. Navíc tak úplně neholduji datlím, rozhodně ne těm, které si pamatuju z dětství z mikulášských nadílek. Protože ale teď, jak už víte, řeším neustále dilema, jak si jakožto dojíždějící sbalit jídlo na celý den, co přihodit do tašky na snídani ve vlaku, jak odolávat chutím na sladké a tak dál a tak podobně. Raw kuličky tedy dostaly ještě jednu šanci. No a výsledek? Snědeno. Okamžitě. Bez výhrad. S nutností udělat je velice brzy znovu.

Příprava vám zabere skutečně 10 minut, ani o vteřinu navíc, potřebujete všeho všudy čtyři ingredience a takový ten nástavec na ruční šlehač se sekáčkem (někdy to bývá jako příslušenství i u tyčových mixérů). 
Recept jsem našla v kuchařce Musli Majy Nettové. 

Pokud byste se chtěli vyvarovat lepku, lze to také: z ingrediencí vynechte ovesné vločky a namísto nich přisypte trochu strouhaného kokosu. Tak vám vzniknou bezlepkové raw kuličky

Ingredience (na asi 16-18 ks):

70 g celých neloupaných mandlí
75 g sušených brusinek
75 g sušených vypeckovaných datlí (nejlépe tzv. soft)
50 g pevných ovesných vloček
                     
Postup:
Všechny ingredience dám do elektrického sekáčku a rozdrtím na padrť :) Hmota by měla být taková, že ač na první pohled vypadá sypce, když ji zmáčknete, bude se lepit a nechá se z ní tvarovat.
Z této hmoty pak tvaruji kuličky.
Hotové kuličky uzavřu do vzduchotěsné nádoby a skladuji v ledničci. Vydržet by měly cca 1 týden (no, haha, kéž by, jestli je nesníte do druhého dne, tak do třetího určitě :)

2 komentáře:

  1. Tyto zdravé kuličky mám moc ráda :) občas si dělám nebo kupuji podobné. Děkuji Ti za novou inspiraci na vytvoření nových chutí těchto kuliček.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat