pondělí 22. ledna 2018

Pětiminutová omáčka na těstoviny s nivou a smetanou

Tak jsem zase po dvou letech v procesu stěhování. To znamená vaření na dvouplotýnce, minimum kuchařského náčiní a nádobí, absence lednice a tak. Taková situace si samozřejmě žádá jednoduchá jídla, která ideálně uvaříte v jednom hrnci. Nivová omáčka tohle přesně splňuje a navíc je výborná a delikátní. 

Ingredience (pro 2 osoby, k 250 g těstovin):
1 menší cibule
lžíce oleje (třeba řepkového)
100 g nivy
3 plátky eidamu
100 ml 12% smetany
rukola k dozdobení

Postup:
Cibuli nakrájím na kostičky a na oleji osmahnu. Přidám smetanu, rozdrobenou nivu a eidam. Počkám, dokud se sýr nerozpustí. Dle konzistence mohu buď přidat smetanu (aby byla omáčka řidší), nebo sýr, pokud chci hustší.
Na závěr bohatě posypu rukolou.
Podávám s těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat