neděle 28. dubna 2019

Špagety s avokádem a rajčaty


Miluju avokádo. Miluju rajčata. A miluju rychle hotová jídla. 
Na tomto jídle se mi líbí to, že je velmi snadné a rychlé, ale zároveň to není jenom nakrájené rajče a avokádo hozené na těstoviny. Má pár dalších přísad, které z něj dělají tu opravdovou elegantní italskou gastronomii.
Recept jsem objevila v německém kalendáři Tante Clara Küchenkalendar 2018.

ingredience (pro 2):
200 g špaget
2 stroužky česneku
400 g cherry rajčátek
1 zralé avokádo
10 lístků bazalky (nebo rukoly)
6 lžic olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
špetka mleté chilli papričky
1 lžička cukru
nastrouhaný parmazán dle chuti
sůl, pepř

postup:
Špagety uvařím dle návodu. Česnek oloupu a přihodím vařit ke špagetám. Po slití česnek vyndám a budu s ním dále pracovat.
Rajčátka rozpůlím. Avokádo oloupu, odstraním pecku a nakrájím na kostičky. Přidám k rajčátkům.
K tomu přidám pět lžic oleje, citronovou šťávu, chilli, cukr, sůl a pepř podle chuti. Promíchám.
Uvařený česnek rozmačkám vidličkou a přidám ke směsi.
K hotovým špagetám přiliju lžíci oleje, promíchám. Špagety rozdělím na talíře. Přeliju je hotovou směsí, posypu natrhanou bazalkou a nastrouhaným parmazánem. Mohu podávat.


Žádné komentáře:

Okomentovat