čtvrtek 15. října 2015

Pečená jablíčka s cheescakovou náplní


Miluju cheescaky. Po vyhlášení války palmovému oleji jsem ale jaksi bez šance udělat sušenkový základ z kupovaných sušenek. A dělat ještě domácí korpus, to teď při práci zrovna nestíhám. A tak mě velice zaujal recept v mém oblíbeném časopisu Sweet Dreams, který kombinuje cheescake a pečená jablka. A musím vám říct - je to výborné, rychle hotové, bezlepkové, skoro až dietní :) 

Ingredience:
4 středně velká jablka
2 lžíce smetany
100 g lučiny z pozlátka
1 lžíce cukru
1 vejce
špetka skořice
2 lžíce nasekaných vlašských ořechů

Postup:
Jablka oloupu a odkrojím jim vrchní část. Velmi opatrně nějakou ostrou lžící vydlabu jádřinec - musím dávat pozor, aby jablko nezačalo praskat.

V míse smíchám lučinu se smetanou a cukrem, přidám vejce a skořici. Utřu do hladka. Touto směsí plním vydlabaná jablíčka.
Naplněná jablíčka vyskládám na plech vyložený pečícím papírem a peču na 180°C asi 20-25 minut. Zhruba v půlce pečení posypu jablka nasekanými vlašskými ořechy.
Poté vyndám hotová jablíčka z trouby, nechám vychladnout a mohu podávat. Po vyndání z trouby ovšem s jablky hned nemanipulujte, mohla by popraskat.

Žádné komentáře:

Okomentovat